MariŽtte Groenendijk

 
 
Afbeelding invoegen
 

Ik heb ontwikkelings- en klinische psychologie gestudeerd in Tilburg en aanvullend examen aan de beide universiteiten in Amsterdam gedaan in sexuologie en gezinstherapie. Ik heb stage gelopen als docent psychologie in Tilburg en als psycholoog op de Valeriuskliniek in Amsterdam en op Jeugdzorg van een Riagg in Beverwijk. Hierna heb ik de postdoctorale beroepsopleiding tot klinisch psycholoog (incl kind en jeugd) in Amsterdam gedaan en gewerkt op psychotherapeutische gemeenschap Rijnland in Santpoort en op de polikliniek Jeugdpsychiatrie in Utrecht.

Na een half jaar op een opname-afdeling ben ik gaan werken op een afdeling voor klinische vervolgbehandeling, aanvankelijk als (groeps)psychotherapeut en later als teamleider van (inmiddels) TopReferentTraumaCentrum Transit binnen GGZ-Centraal. Daarnaast was ik zorgprgramma-coördinator van het zorgprogramma voor trauma-gerelateerde problematiek.

In deze periode van 23 jaar heb ik me gespecialiseerd in de intensieve behandeling van de gevolgen van vroegkinderlijke chronische traumatisering en in het bijzonder in traumaverwerking middels EMDR bij volwassenen met een dissociatieve stoornis. Sinds 2006 verzorg ik lezingen en workshops over deze onderwerpen en geef ik supervisie aan collega's en sinds 2011 geef ik als gecertificeerd EMDR-supervisor ook supervisie over EMDR-behandelingen bij kinderen en volwassenen. 

In 2012 ben ik teruggekeerd in het kinder- en jeugdveld door me, naast mijn baan op Transit, als  kinder- en jeugd-psychotherapeut vrij te vestigen met De Binnenkijk. Sinds eind 2013 ben ik helemaal overgestapt naar De Binnenkijk en nu ben ik vooral werkzaam als kinder- en jeugdpsychotherapeut (met name gericht op trauma-behandelingen) en als supervisor (met name gericht op EMDR en dissociatieve stoornissen bij volwassenen). Ik hoop binnenkort ook te kunnen gaan werken met ouders en hun (pleeg)kinderen die kampen met hechtingsproblematiek door traumatisering.